Yoga  aum-tegn

 

Om undervisningen

Yoga er individuelt og for alle, uanset tidligere erfaringer med yoga. Det er ikke nødvendig at være specielt smidig eller stærk. Det der har betydning er, at man har lyst til at arbejde med sig selv og sin krop.

Der findes mange former for Yoga og mange måder at undervise og træne på. Min undervisning indeholder både Hatha- og Yin Yoga. 

Hatha er en klassisk Yoga form, hvor vi træner balance, jordforbindelse, kropsholdning og styrke, vi bruger musklerne mere aktivt (Yang) end i Yin. 

Yin Yoga er en træningsform, hvor vi tilpasser øvelserne til kroppen og tager hensyn til den enkelte krop.
Vi arbejder med bindevæv / fascia. Det videregiver og modtager stimuli til hele vores krop og sørger for transport af næringsstoffer og væsker. Således stimuleres vores indre organer, renses, opbygges og påvirker vores energibaner. Det tager mindst 2 minutter at stimulere bindevævet, så vi ligger typisk i stillingerne i 2-3 minutter, på den måde bliver det smidigt og kroppen mere mobil.

For at Yogatimen kan være virkningsfuldt bevæger vi os langsomt og fuld af opmærksomhed i kroppen, så vi lærer kroppens signaler at kende, kommer ned i tempo og bliver mere til stede i kroppen. Vi tilstræber hele tiden at have fokus på åndedrættet, som hjælper os med dette.

Det behøver absolut ikke at gøre ondt for at virke. Det handler mere om at have tålmodighed og også blive opmærksom på vores attitude til kroppen, samt at have accept af det der ér og sker i kroppen. Kan vi blive mere nænsomme, venligere og omsorgsfulde overfor os selv? Så vi får et frirum, hvor vi har mulighed for, at give slip på en travl hverdag og finde ro.

Hver lektion varer 5 kvarter, og der afsluttes med en afspænding, der hjælper kroppen til at integrere det, der er arbejdet med.
Jeg arbejder med små hold og det gør, at jeg kan hjælpe og vejlede hver enkelt deltager.